Àmbits i serveis

El model de cooperació del Moianès: El Consorci del Moianès

Qui som?

El Consorci per la promoció dels municipis del Moianès és un ens local i està format per 10 municipis:  Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, L’Estany, Moià, Monistrol de Calders, St. Quirze Safaja i Sta. Maria d’Oló , els  Consells Comarcals del Bages  i  el Vallès Oriental, el Consell Comarcal del Moianès i l’ Associació de Serveis Turístics del Moianès.

El Consorci del Moianès va néixer l’any 1994 per a donar resposta a una necessitat del territori. La crisi del tèxtil dels anys 90 va generar una situació de desconcert al Moianès i a les seves persones i els 10 ajuntaments del territori ens vam unir voluntàriament per fer-hi front, mitjançant la creació d’aquesta entitat.

El Consorci, té com a objectiu té dinamitzar social i econòmicament el territori incentivant la creació de noves empreses i nous llocs de treball, així com requalificar i recol·locar a les persones aturades i millorar la qualitat de vida dels habitants del Moianès. 

Què fem ?

El Consorci per la promoció dels municipis del Moianès està estructurat en deu grans Àrees que ofereixen diferents serveis per tal de definir un Pla d’Acció Integral i integrat per les diferents àrees i pels recursos i agents del territori, amb els següents objectius:

1.  SOM – SERVEI D’OCUPACIÓ DEL MOIANÈS , amb l’objectiu de promocionar l’ocupació i la intermediació del mercat de treball.

2.  ÀREA D’EMPRENEDORS I EMPRESES , amb dos objectius bàsics:
– Fomentar l’autoocupació, la cultura emprenedora i les iniciatives de desenvolupament local.
– Facilitar la informació i l’assessorament necessaris a les empreses existents per tal que es consolidin i així millorar la competitivitat del teixit empresarial.

3.  FORMACIÓ I EDUCACIÓ , amb l’objectiu de millorar la qualificació dels recursos humans del Moianès i facilitar així la seva integració en el mercat de treball.

4.  ÀREA DE DINAMITZACIÓ TURÍSTICA I COMERCIAL , a fi de difondre el Moianès com una zona atractiva per visitar i residir.

5.  ÀREA ECOMUSEU DEL MOIANÈS , és un projecte territorial i transversal que té com a objectiu bàsic revaloritzar el patrimoni preindustrial existents al Moianès i convertir-lo en un producte turístic cultural, mediambiental, social i econòmic per tal de generar activitat econòmica i nous llocs de treball en els deu municipis del Moianès.

6.  ÀREA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL , amb l’objectiu de diagnosticar les necessitats del territori, analitzant la potencialitat dels diferents sectors econòmics.

7.  OFICINA LOCAL D’HABITATGE DEL MOIANÈS , amb l’objectiu d’oferir els serveis d’informació i tramitació d’ajudes i tràmits relacionats amb l’habitatge així com posar en marxa la Borsa de Lloguer Social de l’Habitatge.

8.  ÀREA DE DIVERSITAT I CIUTADANIA , amb l’objectiu de fomentar la convivència i la cohesió social en el territori entre la població autòctona i la població nouvinguda.

9.  ÀREA DE DINAMITZACIÓ COMUNITÀRIA , amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en l’acció municipal, donar suport al teixit associatiu del territori i facilitar eines i intruments a determinats col·lectius per millorar la seva qualitat de vida i el seu Benestar.

10.  ÀREA DE SUPORT MUNICIPAL , amb l’objectiu de facilitar suport tècnic als Ajuntaments del Moianès en els diferents àmbits.

Cada àrea té els seus propis serveis i els seus propis objectius però totes elles tenen l’objectiu comú de crear un marc òptim necessari pel desenvolupament sostingut del Moianès.

Enllaç amb la web del Consorci: www.consorcidelmoianes.cat

Darrera actualització: 21.04.2016 | 17:49
Darrera actualització: 21.04.2016 | 17:49