Presentació

La Comarca del Moianès va ser creada per la Llei 4/2015 de 23 d’abril, de creació de la comarca del Moianès, integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló. En data 20 de juliol de 2015 es constitueix formalment el Consell Comarcal del Moianès.   (Cliqueu aquí per veure el contingut de la Llei)

Per la creació de la comarca del Moianès prèviament es va fer un procés participatiu amb el suport del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya en els deu municipis a través del qual es va tenir un 47,36% de participació i amb uns resultats de 80,44% a favor i un 16,35% en contra. (Veure Informe adjunt del procés participatiu emès per l’òrgan de control )

El Consell Comarcal del Moianès durant aquest 2016 està en procés de transició, treballant per la creació de l’estructura tècnica per poder assumir les competències que li corresponen. Així doncs, durant aquest any, els Consells Comarcals veïns seguiran prestant els serveis per tal de que a 1 de gener del 2017 el Consell Comarcal del Moianès pugui entrar en ple funcionament.

Durant aquest any 2016 el Consell està treballant en la definició dels models dels serveis a prestar, en el disseny del pla Estratègic comarcal del Moianès i en els projectes que han d’implementar  les diferents àrees, i en la recerca del finançament corresponent.

El reconeixement de la comarca del Moianès és un pas endavant pel territori i per la seva gent i proporciona l’eina que permet als municipis continuar col·laborant en benefici dels seus ciutadans , empreses, entitats i ajuntaments. Una aposta ferma per un servei de proximitat i adequat a les necessitats reals de la ciutadania que tenim al territori. Adequant els serveis a la dimensió real que vivim i a les necessitats reals que sorgeixen. La nova comarca ha de permetre ser un model de referència a nivell de Catalunya tant a nivell de prestació de serveis bàsics com serveis afegits i que aportin valor afegit al territori i en cada una de les seves vessants.

La comarca del Moianès us acull i us dóna la benvinguda.

Darrera actualització: 20.07.2016 | 12:59
Darrera actualització: 20.07.2016 | 12:59